Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ρωσίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Σεργκέι Λαβρόφ είχαν τηλεφωνική συνομιλία, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS από την Άγκυρα, επικαλούμενο πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο υπουργός μας μίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκεί Λαβρόφ. Συζήτησαν την κατάσταση στη Συρία και ιδιαίτερα την κατάσταση στο Ιντλίμπ», επισήμανε η πηγή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2018 στο Σότσι, Πούτιν και Ερντογάν είχαν καταλήξει σε συμφωνία να δημιουργήσουν έως τις 15 Οκτωβρίου αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη σε βάθος 15-20 χιλιομέτρων έως τη γραμμή που θα χωρίζει τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας και την ένοπλη αντιπολίτευση. Ωστόσο η Άγκυρα είχε ζητήσει πρόσθετο χρόνο για να ξεκινήσεις τις περιπολίες, καθώς δεν μπορούσε τότε να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει ασφαλής κατάσταση. Στις 8 Μαρτίου το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ο τουρκικός στρατός άρχισε τις περιπολίες στο Ιντλίμπ στο πλαίσιο των συμφωνιών με τη Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας οι δύο υπουργοί Εξωτερικών επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους να συσταθεί το ταχύτερο δυνατόν η επιτροπή για τη σύνταξη του νέου συντάγματος της Συρίας.

Η τηλεφωνική συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης