Η Ιταλία θα βρίσκεται στη Σύνοδο για το μεταναστευτικό όπως ανέφερε στη συνομιλία που είχε με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε. 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά την επικοινωνία που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ επεσήμανε πως στη σύνοδο της Κυριακής για το μεταναστευτικό θα συζητηθεί αναλυτικά η ιταλική πρόταση, μαζί με εκείνες των άλλων χωρών και ότι στο τέλος δεν θα υπάρξει κείμενο συμπερασμάτων, αλλά μόνον προφορική αναφορά στα θέματα που συζητήθηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η καγκελάριος πρόσθεσε ότι υπήρξε «παρεξήγηση» και ότι το προσχέδιο που κυκλοφόρησε χθες, δεν πρόκειται να ληφθεί υπόψη.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Μ. Σαλβίνι ανέφερε: «Ή υπάρχει μια πρόταση χρήσιμη σχετικά με την υπεράσπιση των συνόρων, την ασφάλεια και, προσθέτω, σχετικά με τα δικαιώματα των αληθινών προσφύγων ή ας τολμήσουμε να πούμε όχι».

«Αν πάμε στη σύνοδο για να δεχθούμε ένα μάθημα που έχουν ήδη προετοιμάσει οι Γάλλοι και οι Γερμανοί, καλύτερα να κάνουμε οικονομία τα χρήματα του ταξιδιού» τόνισε ο Μ. Σαλβίνι, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης