Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες συζήτησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για την κατάσταση στη Λατινική Αμερική, ιδίως για την αποφυλάκιση του Βραζιλιάνου πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, μετά την οποία «πνέει νέος άνεμος στη Βραζιλία».

«Είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Μακρόν. Μιλήσαμε για τον Λούλα, τη Χιλή, τη Βολιβία, τη Βενεζουέλα», είπε ο Φερνάντες, κεντροαριστερός περονιστής, ανοίγοντας στο Μπουένος Άιρες τις εργασίες του Grupo de Puebla, φόρουμ στο οποίο συμμετέχουν προοδευτικοί λατινοαμερικάνοι ηγέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αισθάνθηκα ότι ο Μακρόν με καταλάβαινε. Είπα στον Μακρόν ότι με τον Λούλα ελεύθερο, πνέει νέος άνεμος στη Βραζιλία», πρόσθεσε ο Φερνάντες, αναφερόμενος υπαινικτικά στις πρόσφατες σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στον πρόεδρο της Γαλλίας και τον ομόλογό του της Βραζιλίας, τον ακροδεξιό Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Ο Αλμπέρτο Φερνάντες θα αναλάβει την προεδρία της Αργεντινής τη 10η Δεκεμβρίου με την Κριστίνα Κίρσνερ αντιπρόεδρο. Ο Μπολσονάρου, η σχέση του εκλεγμένου προέδρου της Αργεντινής με τον οποίο χαρακτηρίζεται τεταμένη, έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα παραστεί στην τελετή.

Ο Φερνάντες δεν διευκρίνισε εάν προσκάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο να παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης