Εννέα εκατομμύρια άνθρωποι κλήθηκαν από τις Αρχές να εκκενώσουν τα σπίτια τους στην Ιαπωνία αφού τις τελευταίες τέσσερις μέρες μαίνεται ένας από τους χειρότερους τυφώνες που έχει πλήξει ποτέ την ασιατική χώρα.

Ο τυφώνας Nanmadol είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν σχεδόν 90. Το πρωί της Κυριακής (18/09), ο τυφώνας έπληξε το νησί Κιούσου, το οποίο αποτελεί το νοτιότερο νησί της Ιαπωνίας, ενώ προβλέψεις αναφέρουν ότι πρόκειται να περάσει και πάνω από το νησί Χονσού τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το BBC, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν το βράδυ της Κυριακής σε καταφύγια έκτακτης ανάγκης ενώ σχεδόν 350.000 σπίτια είναι χωρίς ρεύμα.

Η χώρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις έχει προχωρήσει σε διακοπή μεταφορών και επιχειρήσεων. Ακόμα, τα δρομολόγια των τρένων, τα πορθμεία και εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί. Καταστήματα και άλλες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και έχουν τοποθετηθεί σάκοι άμμου για την προστασία ορισμένων ακινήτων.

Ο τυφώνας έφερε ριπές ανέμου έως και 234 χλμ/ώρα (145 μίλια/ώρα) και σε ορισμένες περιοχές προβλεπόταν βροχή 400 χιλιοστών (16 ίντσες) σε 24 ώρες.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης