Εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, με γραπτή δήλωσή του για τη συνάντηση ανάμεσα στον Μπαν Κι Μουν και τον ηγέτη των Τουρκοκύπριων Ντερβίς Έρογλου στη Νέα Υόρκη, σημείωσε ότι «(οι δύο άνδρες) συζήτησαν την πορεία των διαπραγματεύσεων που αποσκοπούν στην επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης στην Κύπρο».

«Ο γ.γ. εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των δύο ηγετών να προχωρήσουν στις διαπραγματεύσεις, με βάση την κοινή δήλωση της 11ης Φεβρουαρίου 2014» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «τους παρότρυνε (σ.σ. ο γ.γ. του οργανισμού) να εργαστούν χωρίς καθυστέρηση για να γεφυρώσουν τις διαφορές που παραμένουν μεταξύ των θέσεών τους, με βάση τις αρχές που εκτίθενται στο κοινό ανακοινωθέν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, στην ετήσια σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε και φέτος στο περιθώριο των εργασιών της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της τουρκικής αντιπροσωπείας να γίνεται αναφορά σε «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου». Στη σύνοδο συμμετείχε και ο κ. Έρογλου. Η αντίδραση της Αιγύπτου, καθώς και άλλων αραβικών και αφρικανικών χωρών, είχε αποτέλεσμα να ναυαγήσει η τουρκική προσπάθεια.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του, ο Ντερβίς Έρογλου κατηγόρησε για αδιαλλαξία τη Λευκωσία στο θέμα της επίλυσης του Κυπριακού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Β.Π.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Πυρά Έρογλου κατά Λευκωσίας, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 10:28

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης