Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαιρέτισε σήμερα τη συμφωνία-πλαίσιο που επετεύχθη για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, αλλά εξέφρασε την ελπίδα το Ιράν να πραγματοποιήσει κι άλλα βήματα μέχρι την εκπνοή της καταληκτικής ημερομηνίας για τη σύναψη οριστικής συμφωνίας στα τέλη Ιουνίου.

«Όταν εξετάζουμε τις θέσεις της ομάδας 5+1 αυτήν τη στιγμή, το Ιράν εξακολουθεί να υπολείπεται των στόχων που επιτύχαμε να θέσουμε (στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις) το 2010, αλλά ελπίζουμε να φτάσει εκεί» είπε ο Τσαβούσογλου από την Λιθουανία όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ως Τουρκία είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι διαπραγματεύσεις με την 5+1 κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία. Είμαστε ικανοποιημένοι που διαπιστώνουμε ομοφωνία επί του γενικού πλαισίου μίας οριστικής συμφωνίας. Ελπίζω οι εμπλεκόμενες πλευρές να καταλήξουν σε συνολική συμφωνία» πρόσθεσε.

Από τη μεριά του, ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ δήλωσε ότι η συμφωνία θα βοηθήσει στην ενίσχυση των τουρκικών εξαγωγών και στην πτώση της παγκόσμιας τιμής πετρελαίου.

Διαβάστε επίση: Ιστορική συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015, 20:45

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης