Η βασίλισσα Ελισάβετ, μια προσωπικότητα “εσωστρεφής” και “παρορμητική” ταυτόχρονα, λατρεύει, όταν είναι εκνευρισμένη, να ξεβοτανίζει, αποκαλύπτει μια νέα βιογραφία που έγραψε Aμερικανίδα δημοσιογράφος με αφορμή την 60ή επέτειο από την ενθρόνισή της 86χρονης μονάρχη.

«Ένας από τους ξαδέλφους της μου είπε ότι όταν η βασίλισσα Ελισάβετ ένιωθε εκνευρισμό, πήγαινε στους αγρούς για να ξεβοτανίσει», διηγείται η δημοσιογράφος Σάλι Μπέντελ Σμιθ στο βιβλίο της «Ελισάβετ, η Βασίλισσα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πετυχημένη βιογράφος ήδη από προηγούμενες εκδόσεις της, η Σάλι Μπέντελ έλαβε τη σιωπηλή συγκατάθεση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ για να συναντήσει συγγενείς της βασίλισσας, συμβούλούς της και μέλη των Ανακτόρων για να γράψει τη βιογραφία αυτή που κυκλοφορεί λίγο πριν από το Αδαμάντινο Ιωβηλαίο της βασίλισσας, η οποία ενθρονίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1952.

Η μονάρχης έχουν πολλούς πιστούς φίλους αλλά «καθώς ζει μέσα στη μικρή της γυάλα και στο μικρόκοσμό της, πρόκειται για φιλίες άλλης φύσης», είπε η συγγραφέας στη Νέα Υόρκη κατά την παρουσίαση του βιβλίου.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης