Ένα μεταλλικό θραύσμα, που βρέθηκε στον τόπο της συντριβής του Boeing 777, το οποίο εκτελούσε την πτήση MH17 της Malaysia Airlines, είναι παρόμοιο με τη γόμωση του πυραύλου εδάφους-αέρος BUK, μετέδωσε ολλανδικός τηλεοπτικός σταθμός, εξέλιξη που μοιάζει να υποστηρίζει τη θεωρία ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Το θραύσμα εντοπίστηκε από έναν ολλανδό δημοσιογράφο στο Χράμποβο πριν από αρκετούς μήνες, κοντά στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροπλάνο. Από τους 298 επιβαίνοντες σε αυτό, επιβάτες και πλήρωμα, δεν επέζησε κανείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τηλεοπτικός σταθμός RTL μετέδωσε ότι το θραύσμα του πυραύλου εξετάστηκε από διεθνείς ειδικούς, ανάμεσά τους και αναλυτές του ινστιτούτου άμυνας IHS Jane΄s στο Λονδίνο, και ότι είναι παρόμοιο με την εκρηκτική γόμωση των πυραύλων του BUK, ενός προηγμένου αντιαεροπορικού συστήματος ρωσικής κατασκευής.

Η κατάρριψη του αεροπλάνου αποτέλεσε ένα σημείο καμπής της σύγκρουσης στην Ουκρανία,. Το Κίεβο και δυτικές χώρες κατηγόρησαν τους αντάρτες ότι ευθύνονται για την τραγωδία, κάτι που ενέτεινε την αποφασιστικότητα των δυτικών κυβερνήσεων όσον αφορά την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Η Ρωσία υποστήριξε αντίθετα ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος.

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης