Το Ιράν μπορεί να βυθίσει αμερικανικά πολεμικά σκάφη στην περιοχή του Κόλπου χρησιμοποιώντας πυραύλους και «μυστικά όπλα», υποστήριξε σήμερα ανώτατο στρατιωτικό στέλεχος της Τεχεράνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Mizan.

«Η Αμερική αποστέλλει δύο πολεμικά πλοία στην περιοχή. Σε περίπτωση που διαπράξουν την παραμικρή ανοησία, θα στείλουμε αυτά τα πλοια στον βυθό της θάλασσας, μαζύ με το πλήρωμά τους και τα αεροσκάφη τους, χρησιμοποιώντας δύο πυραύλους, ή δύο νέα μυστικά όπλα», δήλωσε στο ίδιο πρακτορείο ο στρατηγός Μορτέζα Κορμπανί, σύμβουλος της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης του Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελευταίες ενισχύσεις της στρατιωτικής παρουσίας στον Κόλπο αποτελούν το τελευταίο δείγμα της πολιτικής της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Τεχεράνης, την οποία θεωρεί ως δυνητικό εχθρό. Η θεωρία του αυτή πρόσφατα ενσαρκώθηκε στην απόφαση να ενισχύσει με το αεροπλανοφόρο Λίνκολν τις δυνάμεις του στην περιοχή του Κόλπου και να αναπτύξει επιπλέον συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ και την αποστολή και άλλων βομβαρδιστικών αεροσκαφών στην ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης