Τα ήδη ισχύοντα περιοριστικά μέτρα στη Μόσχα εξαιτίας του κορωνοϊού είναι άκρως δυσάρεστα αλλά αναγκαία και έχουν αποτέλεσμα, δήλωσε σήμερα Δευτέρα 23 Νοεμβρίου,  ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες η κατάσταση σταθεροποιείται.

Ο Σομπιάνιν επεσήμανε ότι στη Μόσχα ο αριθμός των ανθρώπων που ασθένησαν εκ νέου με πνευμονία ήταν 2% και είναι το χαμηλότερο ποσοστό που καταγράφηκε τις τελευταίες εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες βλέπουμε ότι κατάσταση σταθεροποιείται. Την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός των ανθρώπων που νόσησαν εκ νέου ήταν περίπου 6%. Στη Μόσχα έχει δημιουργηθεί ένα αρκετά αξιόπιστο σύστημα διάγνωσης της πνευμονίας… Ο αριθμός των διαγνωσθέντων εκ νέου ασθενών με πνευμονία είναι 2%, και είναι το μικρότερο ποσοστό σε σχέση με όλες τις προηγούμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Σομπιάνιν.

Η επιβάρυνση του συνολικού αριθμού των νοσοκομειακών κλινών κυμαίνεται περίπου στο 3%, γεγονός που μας επιτρέπει να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση με τον κορωνοϊό, δήλωσε ο Σομπιάνιν, προσθέτοντας ότι η Μόσχα αυτή την στιγμή διαθέτει εφεδρικά 5.000 κλίνες και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί νοσοκομεία που παρέχουν προγραμματισμένη ιατρική περίθαλψη.

«Στη Μόσχα η κατάσταση είναι τεταμένη, αλλά σταθερά παρέχονται όλα τα είδη ιατρικής περίθαλψης, πρώτες βοήθειες, προγραμματισμένη ιατρική περίθαλψη, νοσηλεία κατ’ οίκον, περίθαλψη σε πολυιατρεία. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε στη συνέχεια να διατηρήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο», πρόσθεσε ο δήμαρχος της Μόσχας.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης