Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον έγινε δεκτός σήμερα στη Ρώμη από τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και την υπουργό Άμυνας Ελιζαμπέτα Τρέντα.

«Χαίρομαι για τη σημερινή συνάντηση με τον πρεσβευτή Τζον Μπόλτον (…) με τον οποίο συζητήσαμε για την προσεχή συνάντηση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Σύντομα στην Ουάσινγκτον», έγραψε ο Κόντε στο Twitter, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μεταβεί σύντομα στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τρέντα σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι συζήτησε με τον Αμερικανό απεσταλμένο «τα κυριότερα διεθνή θέματα», όπως τη Λιβύη, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τον Νίγηρα και τον Λίβανο. Η υπουργός και ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου επιβεβαίωσαν εξάλλου «τις άριστες σχέσεις μεταξύ της Ιταλίας και των ΗΠΑ καθώς και την κοινή δέσμευσή τους στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και για την διεθνή ασφάλεια».

Αναφερόμενη στο αίτημα των ΗΠΑ προς τους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ για μεγαλύτερη οικονομική συμβολή στη Συμμαχία, η υπουργός υπογράμμισε «τη θετική τάση» που υπάρχει τα τελευταία χρόνια προς την κατεύθυνση αυτή, «συμπεριλαμβανομένης και της Ιταλίας».

Ο Μπόλτον αναμένεται αύριο στη Μόσχα όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και θα συζητήσει μια πιθανή συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης