Τέσσερις νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, 08:18
Τέσσερις νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία

Οι πυρκαγιές που κατακαίνε εκτάσεις με χαμηλή βλάστηση στις ακτές στο ανατολικό τμήμα της Αυστραλίας έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένα πτώμα βρέθηκε κοντά στην πόλη Κέμπσι, στην επαρχία της Νέας Νότιας Ουαλίας, σε μια από τις πολλές περιοχές που πλήττονται από τις πυρκαγιές σε εκτάσεις με θάμνους ή χαμηλή βλάστηση. Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα εκτιμάται πως είναι ένας 58χρονος, ο οποίος ζούσε σε ένα προχειροφτιαγμένο κτίσμα στην περιοχή και αγνοείτο από την Παρασκευή.

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Νότια Ουαλία, η οποία επλήγη περισσότερο από τις πυρκαγιές που μαίνονται από την περασμένη εβδομάδα, ενισχυμένες από τους ισχυρούς ανέμους, τις ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και την ξηρότητα της βλάστησης.

Εκατοντάδες σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή καταστραφεί και περισσότερα από 10 εκατομμύρια στρέμματα βλάστησης έχουν μετατραπεί σε αποκαΐδια.

Τέτοιες φωτιές καταγράφονται σχεδόν κάθε χρόνο στο τεράστιο νησί-ήπειρο, από την άνοιξη έως τα τέλη του καλοκαιριού στο θερινό ημισφαίριο, όμως εφέτος η περίοδος των πυρκαγιών άρχισε πάρα πολύ πρόωρα και με τρομακτική σφοδρότητα. Αυτή ενδέχεται να εξελιχθεί σε μια από τις χειρότερες περιόδους πυρκαγιών που έχει βιώσει ποτέ η Αυστραλία.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, 08:28