Οι Αρχές του Ιράκ κατέγραψαν τέσσερα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην επαρχία Κιρκούκ, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών στη χώρα σε πέντε.

Τα νέα κρούσματα αφορούν μια οικογένεια Ιρακινών που είχαν ταξιδέψει στο Ιράν, διευκρίνισε το Υπουργείο. Μετά την επιστροφή τους στη χώρα τους τέθηκαν σε καραντίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη Δευτέρα το Ιράκ είχε ανακοινώσει το πρώτο κρούσμα του Covid-19 στο έδαφός του, έναν Ιρανό φοιτητή θεολογίας περίπου 20 ετών, ο οποίος τέθηκε αμέσως σε καραντίνα στην ιερή πόλη Νατζάφ, 200 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης.

Η Βαγδάτη είχε ήδη απαγορεύσει την είσοδο σε ιρακινό έδαφος σε ταξιδιώτες που προέρχονται ή έχουν περάσει από την Κίνα και το Ιράν, ενώ σήμερα πρόσθεσε στον κατάλογο την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη, την Ιταλία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Εξάλλου λαμβάνονται μέτρα στις σιιτικές, ιερές πόλεις, τις οποίες επισκέπτονται πολλοί Ιρανοί, καθώς και προσκυνητές που προέρχονται ή έχουν περάσει από το Ιράν, όπου βρίσκονται άλλοι ιεροί τόποι για τους σιίτες, κυρίως η πόλη Κομ, μία από τις εστίες της επιδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές της Σαλαχεντίν απαγορεύουν την είσοδο σε ξένους προσκυνητές, ανακοίνωσε χθες ο κυβερνήτης της επαρχίας αυτής όπου σήμερα πραγματοποιείται προσκύνημα.

Στην επαρχία Νατζάφ ανακοινώθηκε το κλείσιμο «επί 10 ημέρες» των σχολείων και των πανεπιστημίων. Οι εξετάσεις για το τέλος του πρώτου εξαμήνου είχαν ήδη ανασταλεί προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού. Επιπλέον έχει γίνει σύσταση να αποφεύγονται τα ταξίδια στη Νατζάφ, ενώ σε όλο το Ιράκ η κυβέρνηση καλεί τους πολίτες να μην οργανώνουν «συνεδριάσεις, συγκεντρώσεις και γιορτές».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης