Μετά τις δραματικές απώλειες του κόμματός της στις τοπικές εκλογές της Έσσης, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια για την προεδρία του CDU. Αυτό τουλάχιστον φέρεται να ανακοίνωσε η ίδια σε συνεδρίαση του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος το πρωί της Δευτέρας, όπως αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Άνγκελα Μέρκελ θέλει να παραμείνει καγκελάριος της Γερμανίας, παρόλο που δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU)Η Άνγκελα Μέρκελ θέλει να παραμείνει καγκελάριος της Γερμανίας, παρόλο που δεν θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), δήλωσαν σήμερα πηγές του κόμματος στο DPA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο παρελθόν η Μέρκελ έχει δηλώσει ότι οι δύο θέσεις -αυτή της καγκελαρίου και της προέδρου του CDU- είναι άρρηκτα συνδεδεμένες.

Η διαδοχή της αναμένεται να απασχολήσει το επερχόμενο συνέδριο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης στις αρχές Δεκεμβρίου στο Αμβούργο.

Η Άνγκελα Μέρκελ βρίσκεται στο τιμόνι του CDU εδώ και 18 χρόνια. Αν και η ίδια έχει πει επανειλημμένως ότι επικεφαλής του κόμματος και της καγκελαρίας πρέπει να είναι το ίδιο πρόσωπο, τώρα φαίνεται να παρεκκλίνει από τη βασική της αυτή αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις χθεσινές εκλογές στην Έσση οι Χριστιανοδημοκράτες, αν και παρέμειναν πρώτη δύναμη, έχασαν 11,3 μονάδες σε σχέση με το 2013 και περιορίστηκαν στο 27%, που είναι το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα που έχει πετύχει το κόμμα στο εν λόγω κρατίδιο τα τελευταία 50 χρόνια.

Ο γερμανικός Τύπος σήμερα έκανε λόγο για τέλος εποχής της Μέρκελ, κάτι που φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά, όπως μεταδίδει το Afp.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης