Μετά από τέσσερις αναβολές και πολλά πισωγυρίσματα, τελικά ο γερμανικός κολοσσός Volkswagen ακύρωσε την τεράστια επένδυση που σχεδίαζε με την κατασκευή εργοστασίου στην Τουρκία. Η επένδυση ύψους 1,4 δισ. δολαρίων θα πραγματοποιούνταν στη Μαγνησία της Τουρκίας, τη σημερινή Manisa. Το εργοστάσιο ήταν σχεδιασμένο να έχει μια ικανότητα παραγωγής 300.000 οχημάτων τον χρόνο, μια παραγωγή που θα ήταν αφιερωμένη μόνο στα καινούρια μοντέλα της εταιρείας. 

Τότε πριν από χρόνια είχε προκριθεί η Τουρκία από τη Βουλγαρία, όπου επίσης είχε πραγματοποιηθεί μελέτη για την εκεί εγκατάσταση της παραγωγικής μονάδας της Volkswagen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω, τέσσερις φορές αναβλήθηκε η τελική απόφαση για την επένδυση και μία από αυτές τις φορές αφορούσε τη στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία. Μάλιστα, σε επίσημη ανακοίνωση της Volkswagen διευκρινιζόταν ότι «δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε σε επένδυση όταν σημειώνονται καθημερινά θάνατοι στη βόρεια Συρία». Ήταν μια επισήμανση η οποία σαφώς αναφερόταν στην τουρκική στρατιωτική επίθεση. 

Να σημειωθεί ότι τα πράγματα ήταν τόσο σίγουρα για την τουρκική πλευρά ώστε είχε συσταθεί ακόμα και η εταιρεία η οποία θα προχωρούσε σε αυτή τη μεγάλη επένδυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης