Η Ολλανδία αποφάσισε να επισπεύσει κατά δύο ημέρες την έναρξη της εκστρατείας της εμβολιασμού κατά της Covid-19, η οποία θα ξεκινήσει την Τετάρτη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας, τελευταίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ξεκινά τους εμβολιασμούς.

Το προσωπικό στα νοσοκομεία που έρχεται σε επαφή με ασθενείς Covid-19 θα είναι η πρώτη ομάδα που θα επωφεληθεί του εμβολίου μαζί με τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η έναρξη των εμβολιασμών κατά της Covid-19 επισπεύδεται κατά δύο ημέρες» σε σχέση με την ημερομηνία που είχε προηγουμένως ανακοινωθεί, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, έπειτα από μια συνεδρίαση με τις υγειονομικές αρχές.

Από την έναρξη των εμβολιασμών στην Ευρώπη, στις 27 Σεπτεμβρίου, οι καθυστερήσεις από ορισμένες χώρες να χορηγήσουν το εμβόλιο έχουν βρεθεί στο στόχαστρο επικρίσεων, ιδίως στη Γαλλία.

Ωστόσο, στην Ολλανδία, η καθυστέρηση είναι ακόμη πιο σημαντική, καθώς οι πρώτοι εμβολιασμοί προβλέπονται για σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την έναρξη των εκστρατειών στην ΕΕ και σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη των εμβολιασμών στη Βρετανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ολλανδικές αρχές κάνουν λόγο για δυσκολίες στην υλικοτεχνική υποδομή και την αναγκαιότητα της έγκρισης ενός εμβολίου από τις εθνικές αρχές.

Σήμερα, η Ολλανδία κατέγραψε 6.671 νέα κρούσματα Covid-19, ήτοι 757 περισσότερα σε σύγκριση με τη χθεσινή ημέρα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης