Νεκροί μετά από έκθεση σε επικίνδυνες χημικές ουσίες έπεσαν τέσσερις εργαζόμενοι στο εργοστάσιο χημικών La Porte DuPont στο Τέξας όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Άλλος ένας εργαζόμενος νοσηλεύεται ενώ η αιτία της φονικής διαρροής δεν έχει διευκρινιστεί. Οι έρευνες των αρχών θα ξεκινήσουν μόλις εξασφαλιστεί ότι δεν συντρέχει πλέον κίνδυνος από τα χημικά.

Η διαρροή ήταν μεγάλη και όπως ανέφερε ένας εργαζόμενος στην εφημερίδα Houston Chronicle χρειάστηκαν δύο ώρες για να σταματήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία Καταγραφής Τοξικών Ουσιών και Ασθενειών η χημική ουσία που διέρρευσε, είναι η μεθυλομερκαπτάνη η οποία χρησιμοποιείται στην πλαστική βιομηχανία, στα φυτοφάρμακα και ως πρόσθετο υλικό στα καύσιμα των αεροσκαφών.

Στο εν λόγω χημικό εργοστάσιο απασχολούνται περίπου 320 άνθρωποι.

Η υπηρεσία Καταγραφής Τοξικών Ουσιών και Ασθενειών ανέφερε ότι η μεθύλομερκαπτάνη είναι ένα άχρωμο αέριο που εμφανίζεται φυσικά και έχει οσμή σάπιου λαχανικού. Η έκθεση ανθρώπων σε περιοχή με ανεπαρκή εξαερισμό ή σε κλειστούς χώρους μπορεί να οδηγήσει σε ασφυξία, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης