Εικόνες βγαλμένες από την Άγρια Δύση παρατηρούνται από την 1η Ιανουαρίου στο Τέξας των ΗΠΑ, καθώς πολίτες με… καλάσνικοφ στην πλάτη κάνουν την εμφάνισή τους σε καταστήματα και επιχειρήσεις διαφόρων πόλεων της πολιτείας.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, μόλις το 4% του πληθυσμού στο Τέξας (περίπου 27 εκατ. κάτοικοι) έχει άδεια οπλοφορίας​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, δεν πρόκειται για μαζικές απόπειρες ληστείας αλλά για… εφαρμογή των αλλαγών στη νομοθεσία σχετικά με την οπλοκατοχή, που τέθηκαν σε ισχύ με το νέο έτος. Ειδικότερα, δίνεται πλέον το ελεύθερο σε όσους κατέχουν την ειδική άδεια, να φέρουν σε εμφανή θέση το όπλο τους (στον ώμο, στην πλάτη ή στο πίσω μέρος του παντελονιού). Η προηγούμενη νομοθεσία επέτρεπε τη μεταφορά του όπλου αλλά έκρινε απαραίτητη την απόκρυψή του κατά την παραμονή του κατόχου σε δημόσιο χώρο.

Πριν οι αλλαγές αυτές γίνουν νόμος του κράτους, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση, με αρκετούς αξιωματούχους της αστυνομίας στο Τέξας να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη νέα νομοθεσία. Ορισμένες, μάλιστα, επιχειρήσεις καλούν πλέον τους πελάτες τους να αφήσουν στο σπίτι το όπλο τους ή να μην το έχουν σε κοινή θέα.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, μόλις το 4% του πληθυσμού στο Τέξας (περίπου 27 εκατ. κάτοικοι) έχει άδεια οπλοφορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης