Ο Τόνι Γκριν, 43 ετών από το Ντάλας του Τέξας και ο σύντροφός του, προκειμένου να γιορτάσουν τη γέννηση του ανιψιού του, έκαναν πάρτι στις 13 Ιουνίου και κάλεσαν 12 μέλη της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένου του πεθερού του Γκριν Ραφαέλ Τζέγια, της γιαγιάς και των αδελφών του συντρόφου του.

Στη γιορτή κανένας δεν φορούσε μάσκα. Ο Γκριν μάλιστα υποστηρίζει τώρα πως τότε πίστευε ότι ο κορωνοϊός ήταν φάρσα, ένα ακόμη hoax. Ως αποτέλεσμα και τα 14 μέλη της οικογένειας κόλλησαν, με την είδηση να προκαλεί αίσθηση στα ξένα ΜΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε την ενοχή που νιώθω, γνωρίζοντας ότι έκανα μια γιορτή που οδήγησε σε τόσα πολλά δεινά», είπε ο Γκριν, δηλώνοντας υποστηρικτής του προέδρου Τραμπ, σε εξομολόγησή του στην Dallas Voice, παροτρύνοντας παράλληλα όλους να πάρουν στα σοβαρά τον ιό.

Ο Γκριν ανέφερε ότι ανησύχησε για πρώτη φορά όταν μετά το πάρτι ξύπνησε νιώθοντας έντονη αδιαθεσία. Μέχρι τις 15 Ιουνίου, τρεις μέρες μετά το πάρτι δηλαδή, ο σύντροφός του και οι γονείς του είχαν επίσης αρρωστήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πόνος και το τραύμα που προκαλεί είναι κάτι περισσότερο από αυτό για το οποίο κάποιος θα μπορούσε να είχε προετοιμαστεί», είπε χαρακτηριστικά. 

Μητέρα και γιαγιά πέθαναν λόγω Covid-19

Μέσα σε λίγες ημέρες όμως από τη γιορτή, και τα 14 μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένου του Γκριν και των γονέων του νεογέννητου μωρού, αρρώστησαν από κορωνοϊό. Μάλιστα, η γιαγιά της οικογένειας, λίγες ημέρες αργότερα, πέθανε.

Ο Γκριν υπέστη σχεδόν εγκεφαλικό επεισόδιο, αφού ο κορωνοϊός επιτέθηκε στο νευρικό του σύστημα. Μεταξύ 17 και 23 Ιουνίου, η μητέρα του Τζέγια αρρώστησε και εισήχθη στο νοσοκομείο όπου πέθανε την 1η Ιουλίου μετά από πνευμονία που προκλήθηκε από τον ιό.

Πλέον, οι 12 από τους 14 που προσβλήθηκαν από τον ιό είτε έχουν αναρρώσει είτε αναρρώνουν, ενώ δυστυχώς μητέρα και γιαγιά κατέληξαν. 

«Για όσους αρνούνται ότι υπάρχει ο ιός ή για όσους υποβαθμίζουν τη σοβαρότητά του, επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω: Ο κορωνοϊός είναι πραγματικός και εξαιρετικά μεταδοτικός», είπε ο Γκριν. «Πριν μάθεις ότι το έχεις, το έχεις μεταδώσει στους φίλους, την οικογένεια, τους συναδέλφους και τους γείτονές σου». 

Δείτε το βίντεο: 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης