Ταϊβάν: Δύο νεκροί από τον τυφώνα Σουντελόρ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015, 08:34
Ταϊβάν: Δύο νεκροί από τον τυφώνα Σουντελόρ
Ισχυρός τυφώνας, συνοδευόμενος από σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές, έπληξε την Ταϊβάν, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον δύο ανθρώπων και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε δύο εκατομμύρια νοικοκυριά.

Ο τυφώνας Σουντελόρ πέρασε από τις κομητείες Γιλάν και Χουαλιέν της ανατολικής ακτής της Ταϊβάν νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Στην πρωτεύουσα Ταϊπέι, τεράστια κομμάτια λαμαρίνας και μεταλλικές ράβδοι αποκολλήθηκαν από ένα υπό κατασκευή στάδιο και οι δημοτικές αρχές ανέστειλαν ορισμένες από τις υπηρεσίες του μετρό και των λεωφορείων.

Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους καθώς ο τυφώνας κινείτο χθες πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό και ο στρατός του νησιού έθεσε σε ετοιμότητα δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και χιλιάδες στρατιωτικά οχήματα.

Η ιστοσελίδα κινδύνου Τροπικής Καταιγίδας ανέφερε ότι ο τυφώνας είναι σήμερα κατηγορίας 2, σε μία κλίμακα 1 ως 5, κι ενδεχομένως να εξασθενήσει σε κατηγορία 1 καθώς θα απομακρύνεται από την Ταϊβάν αργότερα μέσα στη μέρα.

Ο Σουντελούρ ξύπνησε μνήμες από τον τυφώνα Μορακότ το 2009, ο οποίος είχε προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές στη νότια Ταϊβάν, αφήνοντας πίσω του περίπου 700 νεκρούς ή αγνοούμενους.

Πηγές: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015, 08:38