Ταϊβάν: Δύο άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά 48 ώρες μετά το σεισμό

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016, 06:25
Ταϊβάν: Δύο άτομα ανασύρθηκαν ζωντανά 48 ώρες μετά το σεισμό
Μια γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη νότια πόλη Ταϊνάν της Ταϊβάν την Κυριακή και άλλος ένας άνδρας βρέθηκε παγιδευμένος πάνω από 48 ώρες μετά ένα δυνατό σεισμό, είπαν αξιωματούχοι.

Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 35, με πάνω από 100 άτομα να αγνοούνται ακόμα. Σχεδόν όλοι οι νεκροί βρίσκονταν στο 17όροφο κτίριο που κατέρρευσε, ενώ 117 έχουν καταγραφεί ως αγνοούμενοι.

Ο Γουάνγκ Τινγκ-γιού, πολιτικός αντιπρόσωπος της περιοχής, είπε σε δημοσιογράφους πως η γυναίκα που ανασύρθηκε ζωντανή, η Τσάο Γουέι-λινγκ, βρέθηκε κάτω από το πτώμα του άντρα της. Ο γιος τους, 2 ετών, βρέθηκε νεκρός δίπλα τους. Άλλος ένας, ο Λι Τσούνγκ-τιαν, βρέθηκε με πλήρεις τις αισθήσεις του και μιλάει στα συνεργεία διάσωσης, είπε ο αντιπρόσωπος.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων συνεχίζουν τις έρευνες στα ερείπια του κτιρίου καθώς μέλη οικογενειών στέκονται σοκαρισμένοι περιμένοντας κάποια είδηση για τους δικούς τους. Ο Λιν Τόνγκ-μενγκ είπε ότι περίμενε μήπως μάθει κάτι για τους ανιψιούς του, 11 και 12 χρονών, που βρίσκονται ανάμεσα στους αγνοούμενους.

"Πηγαινοερχόμουν όλη μέρα χθες και σήμερα είμαι πάλι εδώ", είπε. Η κυβέρνηση της Ταϊβάν είπε σε δήλωσή της ότι 33 από τους 35 νεκρούς προέρχονταν από το ίδιο κτίριο.

Ο πρόεδρος της χώρας Μα Γινγκ-Τζέου καθώς και ο νικητής των προεδρικών εκλογών Τσάι Ίνγκ-γουέν, θα επισκεφθούν την περιοχή τη Δευτέρα. Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, είπε χθες το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Σινχουά και επανέλαβε την προσφορά του Πεκίνου για βοήθεια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Στους 28 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ταϊβάν

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016, 06:27