Μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και ειδικά μεταγωγικά σκάφη του κινεζικού στρατού επιτίθενται σε στρατιωτική βάση της Ταϊβάν, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ευτυχώς για τη διεθνή κοινότητα, επρόκειτο για μια 45λεπτη άσκηση ετοιμότητας του στρατού της Ταϊβάν, προκειμένου να διαπιστωθεί η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της νησιωτικής χώρας. Το παρόν στα γυμνάσια έδωσε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος, Ma Ying-jeou, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αμυντική θωράκιση του κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και ολοκλήρωση ενός στρατηγικού αμυντικού πλάνου μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, το οποίο θα επιτρέπει την άμεση και έγκαιρη απόκρουση εχθρικής επίθεσης», πρόσθεσε.

Η Ταϊβάν ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κίνα το 1949, με το Πεκίνο όμως να θεωρεί το συγκεκριμένο νησί αναπόσπαστο τμήμα της κινεζικής επικράτειας. Οι εμπορικοί, στρατιωτικοί και οικονομικοί δεσμοί ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Ταϊπέι παραμένουν στενοί, ενώ η πρόσφατη απόφαση των Η.Π.Α. να προχωρήσουν στην αναβάθμιση μαχητικών της Πολεμικής Αεροπορίας της ασιατικής χώρας, προκάλεσε την οργή του Πεκίνου.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Η.Π.Α.: Αλλαγή πλεύσης στο ζήτημα των νέων μαχητικών στην Ταϊβάν, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Απριλίου 2012, 02:47

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης