«Πλημμύρισε» με κόκκινο χρώμα το κέντρο της πρωτεύουσας στην Ταϊλάνδη, ανήμερα της τρίτης επετείου από την αιματηρή καταστολή των μαζικών διαδηλώσεων του 2010, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Φορώντας κόκκινα πουκάμισα, χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν δυναμικό παρών στην Μπανγκόκ, τιμώντας τη μνήμη των 91 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια αιματηρών επεισοδίων με την εμπλοκή και στρατιωτικών δυνάμεων. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους υπήρχαν και ορισμένοι Βουδιστές μοναχοί οι οποίοι προσευχήθηκαν για ένα καλύτερο μέλλον με μεγαλύτερες θρησκευτικές και πολιτικές ελευθρίες. Μεταξύ των νεκρών ήταν και έξι στρατιώτες καθώς και δύο δημοσιογράφοι σε μια από τις πιο «μαύρες» σελίδες στη σύγχρονη ιστορία της ασιατικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μεγάλες διαδηλώσεις του 2010 πραγματοποιήθηκαν από το κίνημα που έμεινε ευρέως γνωστό ως «Κόκκινα Πουκάμισα» και έφθασαν στο σημείο να επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό την οικονομία της Ταϊλάνδης, καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις παρέμειναν για εβδομάδες κλειστές.

Διαβάστε επίσης:
Ξανά στους δρόμους τα «Κόκκινα Πουκάμισα», Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 22 Μαΐου 2012, 04:40

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης