Παμπ στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Πατάγια στην Ταϊλάνδη μετατράπηκε εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού σε «κοινωνική κουζίνα» που προσφέρει δωρεάν γεύματα στους ανθρώπους που έχασαν τις δουλειές τους μετά την ακινητοποίηση της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Ο Σουρατζάι Ατανάρτ, ιδιοκτήτης του Differ Night Pub, και οι υπάλληλοί του παρέχουν γεύματα σε 1.000 κατοίκους που έχουν βρεθεί σε δυσχέρεια λόγω της πανδημίας COVID-19, η οποία έχει προσβάλει παγκοσμίως 500.000 ανθρώπους και προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 24.000, ενώ έχει οδηγήσει πολλές χώρες να κλείσουν τα σύνορά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέτρα που έλαβε η Ταϊλάνδη για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού έχουν οδηγήσει στην ανεργία πολλούς, καθώς πολλές επιχειρήσεις, κυρίως στον τομέα της ψυχαγωγίας, όπως και τα σπα, έχουν κλείσει. Όπως και πολλές άλλες, η επιχείρηση του Σουρατζάι πλήττεται, αλλά, όπως είπε, θέλησε να βοηθήσει την κοινότητα.

«Από την πλευρά μας εμείς δίνουμε δωρεάν φαγητό στους ανθρώπους που επωμίζονται το βάρος της κατάστασης. Τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο μπορούν να γλιτώσουν περίπου 40 με 50 μπατ (έως περίπου 1,3 ευρώ) για ένα γεύμα την ημέρα» σημείωσε ο 43χρονος Σουρατζάι.

Περίπου 1.000 γεύματα πακετάρονται καθημερινά στην κουζίνα της παμπ, όπου δεκάδες από τους εναπομείναντες υπαλλήλους του κέντρου συγκεντρώνονται καθημερινά για να τα ετοιμάσουν. Εκατοντάδες κάτοικοι κάθονται στην ουρά για να πάρουν δωρεάν φαγητό, ενώ αυτοί που τους τα διανέμουν τους λένε να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν ληφθεί για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άκουσα ότι εδώ δίνουν δωρεάν φαγητό, οπότε ήρθα γρήγορα» δήλωσε η Πατσάνι Καμσιάνγκ, η οποία έμεινε άνεργη μετά το κλείσιμο του ξενοδοχείου στο οποίο εργαζόταν.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έκλεισε την Κυριακή καταστήματα, εμπορικά κέντρα, χώρους εστίασης, κέντρα ψυχαγωγίας και άλλους δημόσιους χώρους για μερικές εβδομάδες στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα είχαν ξεπεράσει την Πέμπτη τα 1.000.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης