Με άλλοθι την προστασία των τουρκικών ταξιδιωτικών πρακτορείων και μετά την προσφυγή ημετέρων τουριστικών παραγόντων της Τουρκίας, δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης διέταξε την Τετάρτη την παύση λειτουργίας της παγκοσμίου εμβέλειας ηλεκτρονικής σελίδας Booking.com.

Προφανώς, η βαθύτερη αιτία της απαγόρευσης έχει να κάνει με το γεγονός ότι η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην Ολλανδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάστατοι είναι οι Τούρκοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού και ήδη κάνουν λόγο για την οριστική ταφόπλακα στον τομέα αυτόν της τουρκικής οικονομίας.

Ήδη λόγω της γενικότερης ανασφάλειας που επικρατεί στην Τουρκία και της επιθετικής ρητορικής πολιτικής του Ερντογάν απέναντι στη Δύση παρατηρείται κατάρρευση ως προς τις κρατήσεις και τις προγραμματισμένες αφίξεις τουριστών στην Τουρκία για το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, δεν έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των Ρώσων πολιτών προς τον παραδοσιακό τουριστικό προορισμό τους, την Τουρκία, ενώ παρατηρείται απλώς μια σταθεροποίηση των επισκεπτών από τις ισλαμικές χώρες.

Την ίδια ώρα και επειδή ο παγκόσμιος τουρισμός αποτελείται από συγκοινωνούντα δοχεία στην Ελλάδα αναμένεται μια αύξηση της τάξεως του 70% στις αφίξεις κατά τους Γερμανούς και κατά 40% σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο «Thomas Cook».

Στο πλαίσιο αυτό και όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες και μετά την ανανέωση της δυνατότητας να προσέρχονται Τούρκοι επισκέπτες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου χωρίς βίζα, αναμένεται αύξηση του αριθμού των Τούρκων πολιτών που θα επισκεφτούν και εφέτος την Ελλάδα.

Τι αναφέρει η «Hürriyet Daily News» για την απαγόρευση του Booking.com

Έπειτα από αγωγή που κατέθεσε η Ένωση Τουριστικών Πρακτορείων Τουρκίας, το πέμπτο πρωτοδικείο της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε την παύση των δραστηριοτήτων της Booking.com στη χώρα.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Τουριστικών Πρακτορείων δήλωσε στην εφημερίδα «Hürriyet Daily News» ότι όσοι έκαναν στο παρελθόν κρατήσεις μέσω της ολλανδικής ιστοσελίδας δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τον νόμο.

Το Booking.com είχε καταδικαστεί στο πρόσφατο παρελθόν από την επιτροπή ανταγωνισμού της Τουρκίας και είχε καταβάλει περίπου 750.000 ευρώ σε πρόστιμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης