Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και κυβερνητικού εκπροσώπου, Σαμίλ Ντιλού, η πρακτική των βασανιστηρίων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στην Τυνησία.

«Το παλαιό καθεστώς έπεσε αλλά τα βασανιστήρια υπάρχουν ακόμη. Οι πρακτικές των βασανιστηρίων υπάρχουν ακόμη και μετά την επανάσταση», ανέφερε ο υπουργός, κατά την έναρξη μιας «εθνικής διαβούλευσης για την πρόληψη και την εξάλειψη των βασανιστηρίων και της κακομεταχείρισης», που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της αποστολής της Παγκόσμιας Οργάνωσης κατά των Βασανιστηρίων (OMCT) στην Τυνησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Τυνήσιο υπουργό, «μια πολιτική απόφαση δεν μπορεί να σταματήσει αυτές τις πρακτικές, που αποτελούσαν πολιτική του πρώην καθεστώτος του Μπεν Άλι. Χρειάζεται χρόνος και πολλή προσπάθεια προκειμένου όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας να εφαρμόζουν και να σέβονται το νόμο».

«Πρέπει επίσης να περιμένουμε για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι όλοι οι νόμοι να είναι σύμφωνοι με τις διεθνείς συμβάσεις», πρόσθεσε ο κ. Ντιλού, ο οποίος είχε φυλακιστεί υπό το καθεστώς του Μπεν Αλι.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης