Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες της αεροπορικής τραγωδίας στη Μόσχα, με τραγικό απολογισμό 71 νεκρούς, ανάμεσά τους και παιδιά.

Αεροσκάφος της Saratov Airlines με 65 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα κατέπεσε την Κυριακή στην περιοχή της Μόσχας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ αμέσως μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας.

Η στιγμή της τραγωδίας:

Τα σενάρια που ερευνούν οι Αρχές

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ρωσικό Υπουργείο Μεταφορών εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα.

Ως τρία επικρατέστερα σενάρια θεωρούνται πρώτον κάποιο τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος, δεύτερον οι κακές καιρικές συνθήκες και τρίτον το ανθρώπινο λάθος.

Σύμφωνα με το RT πάντως, η Ρωσική Επιτροπή Ερευνών ανακοίνωσε, έπειτα και από τους ελέγχους που έγιναν στο «μαύρο κουτί» που βρέθηκε, ότι ο πιλότος δεν είχε εκπέμψει συναγερμό στον πύργο ελέγχου, ούτε ανέφερε τεχνική βλάβη.

Η Ελένα Βορόνοβα, εκπρόσωπος της Saratov Airlines, δήλωσε πως δεν υπήρχαν ανησυχίες για την τεχνική κατάσταση του αεροπλάνου, το οποίο είχε περάσει από σέρβις στην εταιρεία της το 2016. Το αεροσκάφος, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία, ξεκίνησε πτήσεις το 2010.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδιδαν νωρίτερα ξένα μέσα ενημέρωσης, υπήρχε πιθανότητα το αεροπλάνο να συγκρούστηκε στον αέρα με ελικόπτερο. Μια άλλη εκδοχή που εξετάζεται, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, είναι να εξερράγη ο ένας από τους κινητήρες του An-148 μόλις 10 λεπτά μετά την απογείωση.

«Περισσότεροι από 400 άνθρωποι και περίπου 70 οχήματα διάσωσης βρίσκονται στο σημείο της συντριβής» είχε ανακοινώσει χθες το Υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, προσθέτοντας ότι οι έρευνες θα συνεχίζονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας με τη βοήθεια ισχυρών προβολέων. Σύμφωνα μάλιστα με σημερινή ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Υγείας, οι έρευνες θα συνεχιστούν για επτά ημέρες.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως είδαν μια έκρηξη στον αέρα και το αεροσκάφος «να διαλύεται στον ουρανό».

Το Interfax μεταδίδει πως το An-148 κατασκευάστηκε πριν από οκτώ χρόνια. Αρχικά ανήκε στη Rossiya Airlines και εκτελούσε διεθνή δρομολόγια, ενώ στη συνέχεια μισθώθηκε στη Saratov Airlines.



Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Στο μεταξύ, τον γύρο του διαδικτύου κάνουν στα διεθνή Μέσα οι φωτογραφίες των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε στη Ρωσία. Μεταξύ αυτών βρίσκεται ένα 5χρονο κορίτσι.

Το πεντάχρονο κοριτσάκι ονομαζόταν Νεντέζντα Κράσοβα και ταξίδευε μαζί με την 32χρονη μητέρα του.

Όπως και πολλοί από τους επιβάτες του αεροσκάφους, η Νεντέζντα και η μητέρα της είχαν καταγωγή από το Ορσκ, μία περιοχή του Όρενμπουργκ.

Η 5χρονη Νεντέζντα Κράσοβα με τη μητέρα της

Ανάμεσα στους νεκρούς που έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί βρίσκονται ο 12χρονος Εβγκένι Λιβάνοφ, ο 17χρονος Ίλια Πολετάγιεφ, η 28χρονη Ουλιάνα Σον, η 25χρονη Κρισκέντια Αλεξένκο και η 53χρονη γιατρός Λουνμίλα Κοβτσούγκα.

Ο 12χρονος Εβγκένι

Όσον αφορά στα μέλη του πληρώματος, στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους οι αεροσυνοδοί Aναστασία Σλαβίνσκαγια και Βικτόρια Κοβάλ, 29 και 21 ετών, αλλά και ο συγκυβερνήτης, ο 34χρονος Σεργκέι Γκαμπαριάν.

Η 29χρονη αεροσυνοδός Αναστασία Σκλαβίνσκαγια

Η 21χρονη αεροσυνοδός Βικτόρια Κοβάλ

Ουλιάνα Σον

Ο 17χρονος  Ίλια Πολετάγιεφ

Ο 34χρονος συγκυβερνήτης Σεργκέι Γκαμπαριάν

Η 52χρονη γιατρός Lyudmila Kovchuga

H Κριστίνα Αλεξένκο

Οι περισσότεροι επιβάτες κατάγονταν από την περιοχή Όρενμπουργκ των Ουραλίων. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, στο αεροσκάφος επέβαινε κι ένας Ελβετός υπήκοος.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και ακύρωσε την επίσκεψή του στο Σότσι, όπου θα συναντιόταν σήμερα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης