Συνεχίζει να σηκώνει τους τόνους στα ελληνοτουρκικά η Άγκυρα, επαναφέροντας αυτή τη φορά το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Με ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για αποστρατικοποίηση των νησιών της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι, τόνισε ότι σύμφωνα με τις συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να μείνουν αποστρατικοποιημένα.

Πρόσθεσε δε ότι ακόμη και τα πλοία του ΝΑΤΟ δεν έχουν το δικαίωμα να πλησιάζουν τα λιμάνια ούτε για ανεφοδιασμό στα εν λόγω νησιά.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, που εξέδωσε νωρίτερα το τουρκικό ΥΠΕΞ,  η Τουρκία θα υπερασπιστεί όλα τα δικαιώματά της στην περιοχή, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και δημιουργεί τετελεσμένα στο Αιγαίο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση εκτός των άλλων αναφέρεται ότι η δράση του ΝΑΤΟ στην περιοχή για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης δεν σημαίνει ανοχή.

Όπως αναφέρεται, η Τουρκία έχει ανεχτεί να προσεγγίζουν στα νησιά τα πλοία του ΝΑΤΟ και οι Έλληνες υπουργοί επιχειρούν να εκμεταλλευτούν την ανοχή αυτή της Τουρκίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης