Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδίκασαν με τη σειρά τους τη δολοφονία του Ιρανού επιστήμονα, καλώντας σε μέγιστη αυτοσυγκράτηση όλων των πλευρών.

Σε καταδίκη της δολοφονίας του Ιρανού επιστήμονα ο οποίος ήταν και επικεφαλής του Κέντρου Καινοτομίας του Ιρανικού Υπουργείου Άμυνας, προχώρησαν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Emirates News Agency, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Εξωτερικών των Εμιράτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αναφορά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καλούν όλα τα μέρη να επιδείξουν μέγιστη αυτοσυγκράτηση, ώστε να αποφευχθεί πιθανή κλιμάκωση στην ήδη υπάρχουσα ένταση στην περιοχή.

Καταδίκη της δολοφονίας από όλες σχεδόν τις χώρες

Αρκετές χώρες στην ευρύτερη περιοχή αλλά και αλλού, έχουν εκφράσει ανησυχίες πως, η δολοφονία του Φακχριζαντέχ θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε αύξηση των εντάσεων στην περιοχή, ζητώντας από όλα τα μέρη να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο, ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχάνι δήλωσε πως, το έγκλημα δεν θα μείνει αναπάντητο, ωθώντας το Ισραήλ να ενισχύσει την ασφάλεια στις διπλωματικές του αποστολές.

Πηγή: sputnik.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης