Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015, 22:50
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αποχωρούν από τη συμμαχία κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου
Την αναστολή της συμμετοχής τους στις αεροπορικές επιδρομές κατά του Ισλαμικού Χαλιφάτου αποφάσισαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου.

Μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέστειλαν τη συμμετοχή τους στις αεροπορικές επιδρομές μετά τη σύλληψη και εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου από τους τζιχαντιστές.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανέστειλαν τη συμμετοχής τους στις αεροπορικές επιδρομές. Αλλά επιτρέψτε μου να ξεκαθαρίσω ότι τα ΗΑΕ εξακολουθούν να είναι σημαντικός και πολύτιμος συνεργάτης που συμβάλλει στο συνασπισμό» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Επισήμως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία. «Εμείς δεν πρόκειται να επιβεβαιώσουμε αναφορές σχετικά με άλλες χώρες και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους» ανέφερε κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι.

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών περιλαμβάνει περισσότερες από 60 χώρες οι οποίες μετέχουν σε διάφορες αποστολές, όπως οι αεροπορικές επιδρομές, η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, η προπαγάνδα και η πάταξη των οικονομικών συναλλαγών του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

Μαζί με τις ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, η Ιορδανία και το Μπαχρέιν επιχειρούν ή υποστηρίζουν τις αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων και στόχων των ισλαμιστών στη Συρία. Η Αυστραλία, η Βρετανία, ο Καναδάς και η Γαλλία επιχειρούν με αεροσκάφη τους στο Ιράκ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015, 22:50