Μάλλον έχει δίκιο η Κάρλα Μπρούνι, όταν παραπονιέται ότι ο σύζυγός της δουλεύει 20 ώρες το 24ωρο εν όψει των προεδρικών εκλογών.

Η πολλή δουλειά φαίνεται ότι έχει «πειράξει» τα νεύρα του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, αφού ο φακός τον «συνέλαβε» να αποκαλεί «χαζό» έναν δημοσιογράφο, στη διάρκεια μάλιστα επίσημης επίσκεψής του στο Σαλόν σιρ Μάρν, στα ανατολικά του Παρισιού, χθες, Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ευκαιρία, φυσικά, δεν άφησε να πάει χαμένη ο σοσιαλιστής αντίπαλός του για την προεδρία, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος καταδίκασε το φραστικό επεισόδιο ως χυδαίο και αναξιοπρεπές.

Ο πρόεδρος Σαρκοζί έχασε την υπομονή του με έναν νεαρό δημοσιογράφο, όταν ρωτήθηκε για τις συγκρούσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους απεργούς της χαλυβουργίας ArcelorMittal στο Παρίσι κατά τις χθεσινές κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Νομίζεις ότι δίνω δεκάρα για αυτά που λες; Τι περιμένεις να σου πω;» είπε ο Σαρκοζί και εν κατακλείδι σχολίασε: «Τι χαζός!».

Στη συνέχεια γύρισε χαμογελαστός προς τον δημοσιογράφο, τον χτύπησε στον ώμο και, αφού ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιο, είπε:« Είναι καλός, πράγματι. Είναι νέος».

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος Φρανσουά Ολάντ επέκρινε τον Σαρκοζί μετά το συμβάν, κατηγορώντας τον ότι επιστρέφει στις «ακρότητες» και τη «χυδαιότητα» που χαρακτήρισαν την πενταετή θητεία του.

«Νομίζετε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διεξαγωγή ενός αξιοπρεπούς δημόσιου διαλόγου;» είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2.

Σύμφωνα με την τελευταία ημερήσια δημοσκόπηση για τις προθέσεις των ψηφοφόρων που διενήργησε η εταιρεία IFOP για λογαριασμό του περιοδικού «Paris Match», ο Σαρκοζί φέρεται να εξασφαλίζει το 28% της ψήφου κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 22 Απριλίου έναντι 26,5% του Ολάντ.

Ο Ολάντ, όμως, εμφανίζεται να επικρατεί στον δεύτερο γύρο με 53,5% έναντι 46,5% του Σαρκοζί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης