Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσέφυγε σε όρους της ψυχανάλυσης για να καταγγείλει τα ειρωνικά σχόλια με τα οποία τα δυτικά μέσα ενημέρωσης υποδέχθηκαν τις πρόσφατες δηλώσεις του ότι η αμερικανική ήπειρος ανακαλύφθηκε από τους μουσουλμάνους τον 12ο αιώνα και όχι από τον Χριστόφορο Κολόμβο δύο αιώνες αργότερα, διαπιστώνοντας ότι διακατέχονται από «πρόβλημα του εγώ».

«Εδώ και μόλις δύο εβδομάδες είπα ότι οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική πριν από τον Χριστόφορο Κολόμβο. Εκτοτε, γίνομαι στόχος σφοδρής κριτικής εκ μέρους των δυτικών μέσων. Απλώς και μόνο διότι επανέλαβα ένα γεγονός που βασίζεται στην επιστημονική έρευνα, επικρίθηκα από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και τους ξένους που ζουν ανάμεσά μας (αναφορά στους Τούρκους που είναι προσανατολισμένοι προς τη Δύση) και διακατέχονται από ένα πρόβλημα του εγώ», είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ισλαμικό οικονομικό φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Ερντογάν συνέχισε εξαπολύοντας επίθεση προς εκείνους που , κατά τη γνώμη του, εμποδίζουν τους μουσουλμάνους «να αμφισβητήσουν οτιδήποτε».

«Ενοχλήθηκαν διότι τους υπενθυμίσαμε ιστορικά γεγονότα. Αρνούνται την αμφισβήτηση οποιουδήποτε πράγματος…πιστέψτε με , δεν μάς αγαπούν…υποστηρίζουν το σύστημα που έχουν οικοδομήσει επάνω σε αδικίες», είπε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει στις 15 Οκτωβρίου ότι μουσουλμάνοι θαλασσοπόροι είχαν ανακαλύψει την Αμερική την 12ο αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης