Εκτενείς αναφορές σε δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου είχε η επίθεση αγνώστων δραστών με καλάσνικοφ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 03.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής στην πρεσβεία του Ισραήλ στο Ψυχικό

Το Abc News αναφέρει εκτενώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημεώθηκε η επίθεση, η «οποία δεν είχε θύματα καθώς δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα οι εργασίες της ημέρας» και επισημαίνει ότι δεν έχει ακόμη γίνει ανάληψη ευθύνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Huffington Post στο σχετικό άρθρο της υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι η περιφρούρηση της ισραηλινής πρεσβείας είναι επαρκής και ότι τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

 Το NBC και το Reuters αναφέρουν εν συντομία την είδηση χωρίς να κάνουν κάποιο πολιτικό σχόλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ισραηλινός Τύπος
 
Στην κορυφή της ειδησεογραφίας στο Ισραήλ βρίσκεται η επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών στο Τελ Αβίβ να κάνει συγκρατημένες δηλώσεις.

Η Jerusalem Post σε δημοσίευμά της με τίτλο «Αναφορές για πυροβολισμούς κοντά στην πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, τονίζει σχετικά με το περιστατικό ότι η «Ελλάδα διακρίνεται από αντί-ισραηλινά συναισθήματα καθώς το κοινό αίσθημα είναι υπέρ των Παλαιστινίων». 

Το Jewish Press επισημαίνει με αφορμή το περιστατικό ότι οι σχέσεις Ισραήλ και Ελλάδας είναι καλές. ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα επικριτική για την ισραηλινή πολιτική απέναντι στην Παλαιστίνη. Αναφέρει επιπλέον την άνοδο της δημοτικότητας της Χρυσής Αυγής. 

Η Times of Israel παρατηρεί πως η επίθεση σημειώνεται δυο ημέρες μετά τον θάνατο Παλαιστίνιου αξιωματούχου έπειτα από συμπλοκή με Iσραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη. Προσθέτει πως οι Ελληνες καταδικάζουν τις ισραηλινές πρακτικές σε Γάζα και Δυτική Οχθη και διακρίνονται για τα φιλοπαλαιστινιακά αισθήματά τους.

Σε άρθρο της Haaretz, τονίζεται ότι εάν η επίθεση αποδειχθεί ότι ήταν στοχευμένη κατά του Ισραήλ, θα αποτελέσει τη δεύτερη σημαντική επίθεση κατά πρεσβείας της χώρας μετά από αυτή που σημειώθηκε στο Νέο Δέλχι της Ινδίας το 2012.

Ο Citizen αναφέρει για το συμβάν ότι το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, σημειώνονται ακροδεξιές επιθέσεις κατά ξένων διπλωματών ενώ το i24news.tv γράφει για τα δύο χτυπήματα κατά του Γερμανού πρέσβη το 2013 και το 2009 καθώς και για την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ το 2007.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης