Οι στρατιωτικές δυνάμεις των Η.Π.Α. που διασχίζουν το Ιράκ στο πλαίσιο απομάκρυνσης από τη Συρία δεν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο ιρακινός στρατός.

Η δήλωση έρχεται σε αντίθεση με την ανακοίνωση του Πενταγώνου ότι όλοι οι σχεδόν 1.000 Αμερικανοί στρατιώτες που αποσύρονται από τη βόρεια Συρία αναμένεται να μετακινηθούν στο δυτικό Ιράκ για να συνεχίσουν την εκστρατεία εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και «να βοηθήσουν στην υπεράσπιση του Ιράκ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλες οι δυνάμεις των ΗΠΑ που αποσύρθηκαν από τη Συρία έλαβαν την έγκριση να εισέλθουν στην περιοχή του Κουρδιστάν ώστε να μεταφερθούν εκτός Ιράκ. Δεν υπάρχει καμία άδεια που να επιτρέπει σε αυτές τις δυνάμεις να παραμείνουν στο Ιράκ», ανέφερε ο ιρακινός στρατός σε δήλωση.

Δεν είναι σαφές εάν τα στρατεύματα των Η.Π.Α. θα χρησιμοποιήσουν το Ιράκ ως βάση για να ξεκινήσουν επιδρομές εδάφους στη Συρία και να πραγματοποιήσουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Τα πρόσθετα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία θα προστεθούν στα περισσότερα από 5.000 αμερικανικά στρατεύματα που έχουν ήδη εγκατασταθεί στο Ιράκ, εκπαιδεύοντας τις ιρακινές δυνάμεις και βοηθώντας να διασφαλιστεί ότι οι μαχητές του ισλαμικού κράτους δεν θα επιστρέψουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης