Στην επικείμενη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο αναφέρονται αμερικανικά ΜΜΕ, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τις «τεταμένες σχέσεις» μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο Έλληνας Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα Άνγκελα Μέρκελ την επόμενη εβδομάδα» αναφέρει ανταπόκριση από την Αθήνα στη Wall Street Journal, επισημαίνοντας ότι «η εν λόγω συνάντηση θα γίνει εν μέσω φθαρμένων σχέσεων, όσον αφορά στο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της Ελλάδας και τις αυξανόμενες προφορικές απαιτήσεις από την Αθήνα για τις πολεμικές αποζημιώσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το ίδιο θέμα η Washington Post αναφέρει ότι «εν μέσω όξυνσης στις σχέσεις, θα συναντηθούν οι ηγέτες Ελλάδας και Γερμανίας» και ότι «θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στη Γερμανία, η οποία έχει μεγάλη συνεισφορά στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και έχει επιμείνει στο να τηρήσει η Ελλάδα τα μέτρα λιτότητας, αν θέλει να λάβει περισσότερα δάνεια σωτηρίας».
Το δημοσίευμα προσθέτει ότι «στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα από την Τράπεζα της Ελλάδος, δείχνουν ότι η χώρα έχει ανάγκη τα χρήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg προβάλλει δηλώσεις του προέδρου του γερμανικού ινστιτούτου DIW Marcel Fratzscher, ο οποίος, μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι «η σύγκρουση Ελλάδας-Γερμανίας καθίσταται ολοένα και πιο προσωπική (μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών)» επισημαίνοντας ότι «η Ελλάδα θέλει το γερμανικό χρήμα, αλλά δεν θέλει να κάνει μεταρρυθμίσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης