Οι τέσσερις όμηροι στο εβραϊκό παντοπωλείο του Παρισιού σκοτώθηκαν από τον ένοπλο Αμεντί Κουλιμπαλί «πιθανώς» από την αρχή της επίθεσής, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής στον Τύπο ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μουλάν.

«Οι όμηροι δεν σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης από τις δυνάμεις ασφαλείας», ήταν η ακριβής δήλωση του Μουλάν. Ο εισαγγελικός λειτουργός, επιβεβαίωσε επίσης ότι ο ένοπλος δράστης της ομηρίας Αμεντί Κουλιμπαλί είχε παγιδεύσει το κατάστημα και «απείλησε να πυροβολήσει όλους τους ομήρους» που ήταν στο εσωτερικό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 30 πελάτες κρύφτηκαν στο ψυγείο

Kρύφτηκαν για πέντε ώρες σε μια παγωμένη αποθήκη, με θερμοκρασία -3 βαθμούς Κελσίου. Ο λόγος για 30 πελάτες του εβραϊκού παντοπωλείου, οι οποίοι, σύμφωνα με τη DailyMail όταν άκουσαν τους ήχους από τους πυροβολισμούς το μεσημέρι της Παρασκευής έτρεξαν στο δεύτερο υπόγειο για να κρυφτούν.

Ένας από αυτούς, ο 36χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών Γιοχάν Ντορέ κατάφερε να επικοινωνήσει με οικείο του πρόσωπο για να τον ειδοποιήσει ότι είναι κρυμμένοι στην προσπάθειά τους για να γλιτώσουν από τον ένοπλο δράστη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Γιοχάν και οι άλλοι ήταν φοβισμένοι ότι οι τρομοκράτες θα τους ανακάλυπταν και υποχρεώθηκαν να τριφτούν μεταξύ τους σαν φοβισμένα ζώα προκειμένου να αποφύγουν την υποθερμία» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα ο συγγενής του Ντορέ λίγα λεπτά μετά τη λήξη της επιχείρησης της αστυνομίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης