Οι περισσότεροι ενήλικοι Αμερικανοί δηλώνουν ότι είναι απίθανο να ψηφίσουν τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2020, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Marist για λογαριασμό του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου PBS/NPR δείχνει ότι το 57% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων δεν θα στηρίξει τον Τραμπ στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία.
Περίπου το 10% των Ρεπουμπλικάνων, το 91% των Δημοκρατικών και τα δύο τρίτα των ανεξάρτητων ψηφοφόρων απάντησαν ότι δεν θα τον ψηφίσουν. Σχεδόν το 30% των ερωτηθέντων είπε ότι θα ψηφίσει τον Τραμπ ενώ το 13% είναι ακόμη αναποφάσιστοι.
Ο Λι Μίρινγκοφ, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Marist, εξήγησε ότι ο πρόεδρος στηρίζεται από τη βάση του, αλλά δεν την έχει διευρύνει. Η συνεχιζόμενη παράλυση του ομοσπονδιακού κράτους, που επηρεάζει 800.000 δημοσίους υπαλλήλους αλλά και πάρα πολλούς εξωτερικούς συνεργάτες, φαίνεται ότι δεν βοηθά τον Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από τους μισούς Αμερικανούς (54%) υποστηρίζουν ότι φταίει ο πρόεδρος για το αδιέξοδο ενώ το 31% επιρρίπτει ευθύνες στους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης