Διεθνείς εταίρους – κράτη ή και ιδιώτες- φαίνεται ότι σκοπεύει να αναζητήσει η ΝΑΣΑ για τη δημιουργία διαστημικού σταθμού στο φεγγάρι, που θα είναι κάτι σαν «αποικία».

Ο επικεφαλής της NΑΣΑ, κ. Γουίλιαμ Γκέρστενμαϊερ, ζήτησε τη σύνταξη έκθεσης, από επιστήμονες, για το αν είναι εφικτό το ενδεχόμενο για το σταθμό, και, μάλιστα, τους έδωσε και κατάλογο με ό,τι θα έχουν στη διάθεσή τους: για τη μεταφορά στο φεγγάρι θα μπορούσε να χρησιμεύσει, ένα νέο σύστημα εκτόξευσης διαστημικών πυραύλων, του οποίου η κατασκευή μόλις ολοκληρώθηκε, αλλά και το διαστημικό αεροσκάφος Orion, σύμφωνα με τη γνώμη του επικεφαλής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις προτεραιότητες της ηγεσίας της ΝΑΣΑ βρίσκεται την ίδια στιγμή η συνεργασία, στο πρόγραμμα, με ιδιώτες και διεθνείς εταίρους.

Θα συνδυαστούν αυτά; Είναι πολύ πιθανόν, λένε αρκετοί, διότι ο προϋπολογισμός της ΝΑΣΑ περικόπηκε, όπως πολλά άλλα προγράμματα…

Στην Ευρώπη ορισμένοι καταγράφουν, ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να δημιουργεί προϋποθέσεις για να μπούν στο παιχνίδι τόσο η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία ESA, όσο και η γερμανική DLR.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης