Λιγοστεύουν οι ελπίδες για την εύρεση επιζώντων, χωρίς ωστόσο αυτό να αποθαρρύνει τους χιλιάδες διασώστες που εξακολουθούν να ερευνούν στα ερείπια των χωριών της κεντρικής Ιταλίας από τον σεισμό που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 278 ανθρώπους.

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν και άλλα θύματα του ΕγκέλαδουΤο Σάββατο κηρύχθηκε ημέρα εθνικού πένθους με την ευκαιρία των κηδειών των περίπου 50 θυμάτων του Αρκουάτα ντελ Τρόντο, ενός από τα τρία χωριά των Απεννίνων που επλήγησαν περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κηδείες πρόκειται να τελεσθούν το πρωί στο Άσκολι Πιτσένο, στους πρόποδες των βουνών που έπληξε ο σεισμός, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Σέρτζο Ματαρέλα και του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Οι χειρονομίες αλληλεγγύης πολλαπλασιάζονται, με δωρεές αίματος ή χρημάτων, συγκέντρωση ρούχων, τροφίμων και παιγνιδιών, καθώς και γαστρονομικές πρωτοβουλίες, όπως τα γεύματα που προσφέρουν Ιταλοί σεφ στους σεισμοπλήκτους ή η πρωτοβουλία «φάτε για την Ιταλία», την οποία ξεκίνησε ο Βρετανός σεφ Τζέιμι Όλιβερ.

Ο γραφίστας Πάολο Καμπάνα από τη Ρώμη απηύθυνε έκκληση προς τους εστιάτορες, στην οποία ανταποκρίθηκαν 700 απ’ όλη την Ιταλία και το εξωτερικό, να προσθέσουν στο μενού τους ένα πιάτο «ζυμαρικών αλ’ αματριτσιάνα», μια συνταγή από το σεισμόπληκτο Αματρίτσε, και να καταθέτουν δύο ευρώ από την τιμή του στον Ιταλικό Ερυθρό Σταυρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλη τη νύκτα η γη συνέχισε να δονείται και δεκάδες μετασεισμοί καταγράφηκαν, μεταξύ των οποίων μια δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών λίγο μετά τις 06:00 (07:00 ώρα Ελλάδας), που έκοψε την οδό πρόσβασης στο Αματρίτσε.

Σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας, ο αριθμός των θανάτων που έχουν διαπιστωθεί λίγο περισσότερο από 48 ώρες μετά τον φονικό σεισμό ανέρχεται πλέον σε 267, ενώ 387 τραυματίες χρειάστηκε να νοσηλευθούν.

Tα πρόσωπα της τραγωδίας:

[Esplora il significato del termine: Fabio Graziani e Aurelia Daogaru] Fabio Graziani-Aurelia Daogaru

 Marco Santarelli

Anna Grossi

Paola Rascelli-Fabrizio Trabalza

Giacomo Dell’Otto και η οικογένειά του

Diego Galante και η σύντροφός του  Sook Mancini

Alessandro Neroni

Nadia Magnanti

Maria Elisa Conti

Andrea Cossu

Will και Maria Henniker-Gotley

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης