Ένας Ρώσος στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε οκτώ συναδέλφους του σε στρατιωτική βάση στην ανατολική πλευρά της χώρας, σύμφωνα με αναφορές.

Δύο άλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν στην επίθεση στην περιοχή Transbaikal, ενώ ο δράστης έχει τεθεί υπό κράτηση, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, το οποίο επικαλείται το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δράστης έστρεψε το όπλο του στους συναδέλφους του μετά από νευρικό κλονισμό, ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως το περιστατικό έλαβε χώρα περίπου στις 18.20 (τοπική ώρα), κατά την διάρκεια της αλλαγής φρουράς στο στρατόπεδο, όταν στρατιώτης του τμήματος τεχνικών υποδομών άνοιξε πυρ εναντίον συναδέλφων του, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επί τόπου οκτώ στρατιώτες και να τραυματισθούν δύο.

Στον τόπο της τραγωδίας μεταβαίνει αεροπορικώς επιτροπή του ρωσικού υπουργείου Άμυνας με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Αντρέι Καρταπόλοφ, για να διερευνήσει τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό αυτό περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης