Επτά Ιρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη χθεσινή επίθεση εναντίον της συριακής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης T-4 στη Χομς, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Tasnim.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε λίγες ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η Δαμασκός «θα πληρώσει μεγάλο τίμημα» μετά τις καταγγελίες για επίθεση με χημικά όπλα στην ανταρτοκρατούμενη πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση της Συρίας, η Ρωσία και το Ιράν κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι εξαπέλυσε την επίθεση αυτή εναντίον της βάσης Τίγιας, κάτι που όμως ο ισραηλινός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε διαψεύσει.

Τα πτώματα των Ιρανών, που χαρακτηρίστηκαν στρατιωτικοί σύμβουλοι, επέστρεψαν στο Ιράν. Οι κηδείες τους αναμένεται να τελεστούν αργότερα σήμερα, σύμφωνα με το Tasnim.

«Φαίνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση αναζητεί μια δικαιολογία για να επέμβει στρατιωτικά» δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η στάση του Ιράν αναφορικά με τα χημικά όπλα είναι ξεκάθαρη και καταδικάζουμε οποιαδήποτε χρήση τους εναντίον οποιουδήποτε στόχου» πρόσθεσε ο Ζαρίφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης