Αυξάνονται συνεχώς οι νεκροί και οι τραυματίες στο Πακιστάν από τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε τρένο μετά από έκρηξη φιάλης γκαζιού κατά την ώρα μαγειρέματος. Ανάμεσα στα θύματα ήταν αρκετοί προσκυνητές. Το εν λόγω τρένο βρίσκεται ακινητοποιημένο σε περιοχή κοντά στην πόλη Ραχίμ Γιαρ Χαν, στο νότιο τμήμα της επαρχίας Πουντζάμπ. Η πυρκαγιά κατεσβήσθη και διασώστες και πυροσβέστες προσπαθούν με εντατικούς ρυθμούς να βρουν επιζώντες.

Κάποια από τα θύματα που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στο κεφάλι πηδώντας από το καιόμενο τραίνο την ώρα που αυτό βρισκόταν ακόμη εν κινήσει, δήλωσε ο Μουχαμάντ Ναντίμ Ζία, διευθυντής του νοσοκομείου της Λιακουατπούρ, της πιο κοντινής πόλης στην περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νεκροί είναι 71 και οι τραυματίες 44

Τρία βαγόνια, δύο της οικονομικής θέσης και ένα της business, έπιασαν φωτιά μετά την έκρηξη δύο φιαλών γκαζιού τα οποία επιβάτες χρησιμοποίησαν για να προετοιμάζουν φαγητό, εξήγησε ο Άλι Ναουάζ ανώτερος αξιωματούχος των σιδηροδρόμων του Πακιστάν, ενώ διευκρίνισε ότι τα εύφλεκτα υλικά απαγορεύονται στα τραίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περισσότερα θύματα ήταν προσκυνητές από το νότιο τμήμα της χώρας που ταξίδευαν για μια μεγάλη, ετήσια θρησκευτική συγκέντρωση στη Ραϊγουίντ, κοντά στη Λαχόρη, σύμφωνα με τον ίδιο. Σε κάθε βαγόνι βρίσκονταν περίπου 88 άνθρωποι, εξήγησε.

Ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ίμραν Χαν δήλωσε «βαθιά θλιμένος από την φρικτή τραγωδία» και ανακοίνωσε την άμεση έναρξη έρευνας.

«Η τραγωδία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί», έγραψε στο Twitter από την πλευρά της η Πακιστανή υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σιρίν Μαζάρι, επικρίνοντας το γεγονός ότι σπάνια ελέγχονται οι αποσκευές των επιβατών.

Το γεγονός πως οι επιβάτες παίρνουν μαζί τους γκαζάκια και άλλη είδη για να μαγειρεύουν όταν κάνουν μεγάλα ταξίδια με το τρένο είναι συνηθισμένο πρόβλημα, σύμφωνα με τον υπουργό Σιδηροδρόμων Σέιχ Ρασίντ Άχμεντ.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης