Εθνική εκστρατεία εμβολιασμού για την αντιμετώπιση της ιλαράς διεξάγεται στη Σαμόα, καθώς ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία έφτασε σήμερα τους 62, εκ των οποίων οι 54 είναι παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών. Περίπου 4.214 κρούσματα έχουν καταγραφεί από τα μέσα Οκτωβρίου στη χώρα αυτή των 200.000 κατοίκων.

Λόγω του εμβολιασμού, όλα τα καταστήματα και οι υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες, προκειμένου να εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι. Επίσης, θα κλείσει η σύνδεση μεταξύ των νησιών και τα ιδιωτικά αυτοκίνητα δεν θα επιτρέπεται να είναι στους δρόμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι από την Τετάρτη υπήρχε ανακοίνωση προς τους πολίτες που δεν είχαν εμβολιαστεί, να τοποθετήσουν ένα κόκκινο πανί ή μια κόκκινη σημαία προκειμένου να ενημερώνουν τις Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμα και ο πρωθυπουργός Τουιλέπα Σαϊλέλε Μαλιελεγκάοι έχει υψώσει μία κόκκινη σημαία έξω από το σπίτι του, εξηγώντας ότι ο ανιψιός του επέστρεψε πρόσφατα από την Αυστραλία και δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη.

 «Έχω δει και στο παρελθόν μαζικές εκστρατείες εμβολιασμού, όμως ποτέ σε μία ολόκληρη χώρα» δήλωσε ο Σέλντον Γετ, εκπρόσωπος της Unicef για την περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού. «Αυτό είναι που κάνουμε. Όλη η χώρα εμβολιάζεται» πρόσθεσε.

Το ποσοστό εμβολιασμού στη Σαμόα ήταν μόλις 30% πριν από το ξέσπασμα της επιδημίας και είχε φτάσει το 55% όταν ξεκίνησε η εκστρατεία πριν από δύο εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκστρατεία εμβολιασμού που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο έχει στόχο να αυξήσει την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού της Σαμόα σε περισσότερο από 90%, σύμφωνα με τον Γετ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης