Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από δρόμο στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας όπου ένα βυτιοφόρο τυλίχθηκε στις φλόγες, σκορπίζοντας τον θάνατο.

Όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, τουλάχιστον 23 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 135 τραυματίστηκαν, με εκπρόσωπο του υπουργείου Άμυνας να ανακοινώνει την Πέμπτη πως όλα ξεκίνησαν όταν το βαρύ όχημα προσέκρουσε με δύναμη σε τμήμα γέφυρας οδικού άξονα στο ανατολικό τμήμα του Ριάντ. Ακολούθησε διαρροή υγραερίου και ισχυρή έκρηξη που ταρακούνησε τους κατοίκους σε απόσταση αρκετών οικοδομικών τετραγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο οδηγός του φορτηγού έστριψε απότομα προκειμένου να αποφύγει ακινητοποιημένα οχήματα που είχαν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη πάνω σε μια από τις κολώνες της γέφυρας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη παρακείμενων κτηρίων, καταστρέφοντας ολοσχερώς μια βιομηχανική εγκατάσταση, ενώ παρανάλωμα του πυρός έγιναν δεκάδες οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός μικρού λεωφορείου.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Τραγωδία στο Ριάντ έπειτα από έκρηξη βυτιοφόρου, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012, 08:10

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης