Δικαστήριο στο νότιο τμήμα της Κίνας επέβαλε με απόφαση του την προηγούμενη Παρασκευή μερική απαγόρευση πωλήσεων iPad στην πόλη Χουίζχου της επαρχίας Γκουάνγκντονγκ καθώς έκρινε πως η εταιρεία Shenzhen Proview διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα της συγκεκριμένης ονομασίας.

Όπως μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK, η απαγόρευση ισχύει για όλα τα καταστήματα τεχνολογικού εξοπλισμού εντός των ορίων της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ετυμηγορία, η συγκεκριμένη εταιρεία είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον όρο «iPad» το 2000, πριν η Apple κυκλοφορήσει τη διάσημη ταμπλέτα της. Μάλιστα, η Proview διεκδικεί συνολικά το ποσό των 2 δισ. δολαρίων ως αποζημίωση.

Από την πλευρά του ο αμερικανικός κολοσσός επισημαίνει πως είχε αγοράσει τα πνευματικά δικαιώματα από την κινεζική εταιρεία πριν μερικά χρόνια προκειμένου να μπορέσει να θέσει σε κυκλοφορία το προϊόν της.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν πως είναι πολύ πιθανό να επιβληθούν και σε άλλες πόλεις σχετικές απαγορεύσεις. Ήδη, σήμερα, Τετάρτη είναι προγραμματισμένη παρόμοια δίκη στη Σαγκάη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το video…

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης