Άλλη μία εκλογική νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του στον τελικό απολογισμό της «Super Tuesday» ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, Μιτ Ρόμνεϊ, με το «λάφυρο» αυτή τη φορά να είναι η πολιτεία της Αλάσκα. Η νίκη αυτή του Ρόμνεϊ στην τελευταία πολιτεία της «Super Tuesday», αφήνει χωρίς κερδισμένη πολιτεία τον Ρον Πολ, ο οποίος είχε εναποθέσει τις τελευταίες ελπίδες του για μία επιτυχία, στην Αλάσκα.

Μιλώντας με τη γλώσσα των ποσοστών, ο Ρόμνεϊ συγκεντρώνει ποσοστό 33% των ψήφων έναντι 29% του βασικού του αντιπάλου Ρικ Σαντόρουμ. Με καταμετρημένο το 86% των ψήφων, οι άλλοι δύο υποψήφιοι συγκεντρώνουν: ο Ρον Πολ 24% και ο Νιουτ Γκίνγκριτς 14%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, ο Ρόμνεϊ βγήκε νικητής σε έξι πολιτείες της «Super Tuesday»,  και συγκεκριμένα στις: Μασαχουσέτη, Βέρμοντ, Βιρτζίνια, Οχάιο, Αϊντάχο και πλέον και στην Αλάσκα. Ο μεγάλος του αντίπαλος, Ρικ Σαντόρουμ, ήταν ο νικητής στο Τεννεσί, στην Οκλαχόμα και Β. Ντακότα.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ κέρδισε την προεκλογική αναμέτρηση στην Αλάσκα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, μετέδωσε το CNN.

Διαβάστε επίσης: «Σούπερ» ο Romney

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης