Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο της Τουρκίας, που ονομάζεται Cezeri, δοκιμάστηκε με επιτυχία στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ο κατασκευαστής της την Τρίτη.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από Τούρκους μηχανικούς, η Cezeri ανέβηκε στα 10 μέτρα (32,8 πόδια) στα πρωτότυπα δοκιμαστικά πτήση των 230 κιλών, δήλωσε ο κατασκευαστής Baykar.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα κάνουμε πιο προηγμένα πρωτότυπα στην επερχόμενη διαδικασία και θα εκτελέσουμε πτήσεις με έναν άνθρωπο», δήλωσε ο Selcuk Bayraktar, επικεφαλής της εταιρείας και γαμπρός του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Bayraktar πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν περίπου 10-15 χρόνια για να φτάσει το Cezeri στους δρόμους και 3-4 χρόνια για ψυχαγωγικούς σκοπούς.

«Μετά από έξυπνα αυτοκίνητα, η επανάσταση στην τεχνολογία των αυτοκινήτων θα είναι στα ιπτάμενα αυτοκίνητα», πρόσθεσε. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το Cezeri εμφανίστηκε στο Teknofest, την τουρκική έκθεση τεχνολογίας και αεροδιαστημικής, στη μητροπολιτική πόλη της Κωνσταντινούπολης.

Το αυτοκίνητο πήρε το όνομά του από τον Ismail al-Jazari, έναν διάσημο μουσουλμανικό μηχανικό του 12ου αιώνα και τον πολυμάθη. Η Baykar, που ιδρύθηκε το 1984, παράγει οπλισμένα και μη οπλισμένα αεροσκάφη, συστήματα ελέγχου, προσομοιωτές και συστήματα αεροηλεκτρονικής.

Πηγή: Anadolou

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης