Τη μη αναγνώριση της προσάρτησης των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών από τη Ρωσία, διατράνωσε με δηλώσεις του ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «παράνομη» την «αρπαγή γης από τη Ρωσία». 

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ προέβη σε αυτές τις δηλώσεις σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μερικές ώρες μετά τις ανακοινώσεις του Πούτιν για την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η πόρτα του ΝΑΤΟ είναι ανοικτή για όλες της χώρες της ΕΕ

Παράλληλα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ παρέπεμψε την Ουκρανία στις αποφάσεις της Συνόδου του περασμένου Ιουνίου στη Μαδρίτη, τονίζοντας ότι το αίτημα του Κιέβου για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ, θα εξεταστεί και θα πρέπει να γίνει αποδεκτό από όλες τις χώρες-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για όλες τις χώρες της ΕΕ» υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου, λίγο μετά το επίσημο αίτημα του Κιέβου για ταχεία ένταξη στη Συμμαχία.

«Το NATO υποστηρίζει το δικαίωμα όλων των χωρών να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης στη Συμμαχία και κρατάει πάντα την πόρτα ανοιχτή στην Ουκρανία, όπως έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Ουκρανίας να καθορίζει το δικό της μονοπάτι. Η στόχευσή μας τώρα είναι να παράσχουμε στήριξη στην Ουκρανία, για ν’ αποκρούσει τη βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας». 

Επισήμανε ακόμη  ότι οι Σύμμαχοι έχουν γνωστοποιήσει  και έχουν αποδείξει την υποστήριξή τους στην Ουκρανία και όλοι μαζί θα αποφασίσουν την πορεία της χώρας προς την ένταξη, όπως έκαναν με τη Σουηδία και τη Φινλανδία στη Σύνοδο Κορυφής του NATO στη Μαδρίτη.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης