Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε την πρόσκληση της κυβέρνησης της Γερμανίας, να μεταβεί στις 29 και 30 Απριλίου στο Βερολίνο, συνοδευόμενος από την πρωθυπουργό ‘Ανα Μπρνάμπιτς, για να συναντηθεί με τον πρόεδρο του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι και τον πρωθυπουργό Ράμους Χαραντινάι.

Όπως δήλωσε ο Βούτσιτς, στη συνάντηση αυτή θα παρίστανται η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Τα ΜΜΕ στην Πρίστινα αναφέρουν ότι κλήθηκε να συμμετάσχει και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα που θα απασχολήσει τη σύνοδο θα είναι η αναζήτηση τρόπων για να συνεχιστεί ο διάλογος, για την οριστική επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Σερβίας.

Ο Αλεξάντερ Βούτσιτς επανέλαβε την πάγια θέση του ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διάλογο για το οριστικό καθεστώς του Κοσόβου, εάν προηγουμένως δεν αρθούν οι δασμοί, της τάξης του 100%, που επέβαλε η Πρίστινα για τα εμπορεύματα από τη Σερβία.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ανέφερε επίσης ότι θα συζητήσει το θέμα του Κοσόβου και με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, ενώ θα επιδιώξει να συνομιλήσει και με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης