Διήμερη επίσκεψη στη Σερβία πραγματοποιεί από το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, τον πρωθυπουργό Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον Σέρβο ομόλογό του Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών που θα έχει σήμερα στο Βελιγράδι ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις, αλλά και θέματα που αφορούν τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στη Ευρώπη (ΟΑΣΕ), στον οποίο αυτήν την περίοδο προεδρεύει η Σερβία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την άφιξή του, χθες το βράδυ, στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου ο κ. Λαβρόφ τόνισε στους δημοσιογράφους: «Ένα από τα κύρια καθήκοντά μας είναι να προωθήσουμε μία δήλωση που θα επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας στην ειρήνη, τη συνεργασία και την ευημερία ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου».

Παράλληλα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε πεπεισμένος ότι «στη δυσμενή κατάσταση που βρίσκεται η ευρωπαϊκή ήπειρος, η σερβική προεδρία στον ΟΑΣΕ αποτελεί εγγύηση ότι θα ληφθούν ισορροπημένες και καλά αξιολογημένες αποφάσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, υποδεχόμενος στο αεροδρόμιο τον Ρώσο ομόλογό του, ανέφερε: «Θα εξεταστούν οι διμερείς σχέσεις αλλά και θέματα που αφορούν τον ΟΑΣΕ, το ΟΗΕ και όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης